آیت الله حسینی بوشهری: متناسب با فضای مذهبی شهر قم، تورهای گردشگری ـ زیارتیِ بین‌المللی ایجاد شود آغاز کلاس‌های آموزشی حج تمتع دانشگاهیان حوزه‌های علمیه در حل مشکلات و پاسخگویی به شبهات نقش تاثیرگذار دارند سه انتصاب جدید در موزه ملی انقلاب اسلامی و دفاع مقدس برنامه‌ریزی گسترده مساجد مشهد برای میزبانی از ۱۵۰۰ زائراولی در دهه کرامت ۱۴۰۴ تجمل با ما چه می‌کند؟ کتابی که نور است | قرآن به روایت صحیفه سجادیه دومین جشنواره ملی «فیلم و فیلمنامه ایثار» فراخوان خود را منتشر کرد ششمین اجلاسیه بین‌المللی حضرت رضا(ع) اردیبهشت ۱۴۰۴ برگزار می‌شود پرونده عمره تا کمتر از ۱۰ روز دیگر بسته می‌شود | آغاز حج تمتع از نیمه اردیبهشت ۱۴۰۴ بازدید سفیر عربستان از کلاس‌های آموزشی حجاج ایرانی برنامه‌های هفته هنر انقلاب اسلامی در خراسان رضوی اعلام شد + فیلم یادی از امیر سپهبد شهید صیاد شیرازی به مناسبت سالروز شهادتش | او پاسدار وطن بود خوبی ماندگار ضرورت شناخت امام زمان (عج) در عصر غیبت | برکت حیات ما از اوست تشیع پیکر شهید جانباز «حبیب ضیایی‌پور» در مشهد برگزار شد شناخت امام رضا (ع) تنها به زیارت محدود نمی‌شود آیین شکرانه هجدهمین سال حرکت نورانی «زیر سایه خورشید» در حرم امام رضا (ع) برگزار شد سردار یوسفعلی زاده: اجازه ندهیم حماسه بزرگ دفاع مقدس دچار انحراف و تحریف شود برگزاری راهپیمایی جمعه ۲۲ فروردین ماه در مشهد| اعتراض به سکوت جهانیان در برابر قتل عام مردم غزه
سرخط خبرها

ضرورت شناخت امام زمان (عج) در عصر غیبت | برکت حیات ما از اوست

  • کد خبر: ۳۲۵۸۸۸
  • ۲۱ فروردين ۱۴۰۴ - ۱۴:۰۰
ضرورت شناخت امام زمان (عج) در عصر غیبت | برکت حیات ما از اوست
به فرموده پیامبر (ص) «هر کسی بمیرد درحالی‌که امام زمان خود را نشناخته باشد، به مرگ جاهلی مرده است!». همین یک حدیث کافی است تا هر منتظر، شناخت امام را بر خود واجب بداند.
آمنه مستقیمی
خبرنگار آمنه مستقیمی

به گزارش شهرآرانیوز؛ یکی از موضوعات مهم و اولویت‌دار در عرصه مهدویت و انتظار برای فرج امام عصر (عج)، موضوع معرفت و شناخت امام است، تاجایی‌که به فرموده پیامبر (ص) «هر کسی بمیرد درحالی‌که امام زمان خود را نشناخته باشد، به مرگ جاهلی مرده است!». همین یک حدیث کافی است تا هر منتظر، شناخت امام را بر خود واجب بداند؛ البته با رعایت شروط و آداب آن.

معنای صراط مستقیم

بنا بر تفاسیر معتبر، آیه «اهْدِنَا الصِّراطَ الْمُسْتَقِیمَ» یعنی خدایا! ما را به راه امامت و ولایت هدایت کن. اما این هدایت یک شرط دارد و آن‌هم شناخت امام است. امام‌باقر (ع) می‌فرمایند: «هیچ انسانی مؤمن نخواهد شد؛ مگر اینکه خدا و رسول‌ا... (ص) و امامان (ع) و امام زمانش را بشناسد و همه امور را به او بازگرداند و تسلیم امر او باشد». امام‌صادق (ع) نیز در دعای عصر غیبت به ما یاد داده‌اند که از خدا معرفت امام را بخواهیم: «.. اَللّهُمَّ عَرِّفْنی حُجَّتَکَ فَاِنَّکَ اِنْ لَمْ تُعَرِّفْنی حُجَّتَکَ ضَلَلْتُ عَنْ دینی»؛ این یعنی هر مسیری که به شناخت امام‌زمان (عج) منتهی نشود، مسیر گمراهی و ضلالت است.

معرفت به امام چگونه است؟

البته باید توجه داشت که شناخت امام زمان (عج) مراتبی دارد. اینکه بدانیم پدر و مادر ایشان چه کسی هستند، در کجا و چه زمانی به دنیا آمده‌اند یا چند سال از عمرشان گذشته، خوب است، اما کافی نیست. شناختی که انسان را از مرگ جاهلی نجات می‌دهد، آن است که بدانیم امام (ع)، منصوب خداست و اطاعت از او در همه امور واجب است. یکی از خادمان منزل امام حسن عسکری (ع) نقل می‌کند که امام‌مهدی (عج) در همان دوران کودکی فرمودند: «من آخرین جانشین پیامبر (ص) هستم و خدای متعال، بلایا و مصائب را به‌واسطه من از اهل‌بیت و شیعیان من دور می‌کند».

به برکت او مردم روزی می‌خورند

از جلوه‌های معرفت به وجود امام عصر (عج) آن است که بدانیم ایشان واسطه فیض و مجرای لطف خدا هستند و هر نعمتی که خدا به انسان‌ها می‌دهد، اعم از رزق‌های مادی و معنوی، به‌واسطه امام است: «بِیُمنِهِ رُزِقَ الوَری». در دعای عدیله (توصیه شده است بخوانید تا بی‌ایمان از دنیا نروید) خطاب به خدا عرض می‌کنیم: «تمام مخلوقات عالم، رزق‌وروزی را به برکت امام‌زمان (عج) می‌گیرند و عالم به برکت ایشان باقی است. اگر آسمان روی زمین خراب نمی‌شود، به برکت امام‌زمان (عج) است».

سبب اتصال زمین و آسمان

در دعای ندبه می‌خوانیم: «أَیْنَ السَّبَبُ الْمُتَّصِلُ بَیْنَ الْأَرْضِ وَالسَّماءِ»؛ یعنی کجاست کسی که آسمان و زمین را به هم متصل می‌کند؛ این یعنی امام (عج) واسطه فیض بین خدا و بندگان است. «أَیْنَ بَقِیَّه‌ا... الَّتِی لاتَخْلُو مِنَ الْعِتْرَه الْهَادِیَه»؛ یعنی کجاست حضرت بقیه‌ا... (عج) که عالم خالی از عترت طاهره (که هادی امت است) نخواهد بود. در زیارت امام‌زمان (عج) در روز جمعه نیز آمده است: «سلام بر شما که چشم بینا و گوش شنوای خدا و باب رحمت الهی هستید».

مهدویت؛ موتور محرکه جامعه

ضرورت مهم دیگر در شناخت امام‌زمان (عج)، نقش مهدویت و منجی‌باوری در امیدواری و حرکت رو به جلوی جامعه است.

جامعه‌ای که مردمان آن آرمانشان، رسیدن به آرمان‌شهر مهدوی و مدینه فاضله مهدوی و دوران طلایی عصر ظهور است، هرگز به ناامیدی، افسردگی، بی‌نشاطی و تنبلی مبتلا نمی‌شود. این جامعه در پرتوی ولایت، نشاط، پویایی و فعالیت و کار جهادی و علمی و تولید به‌سوی افق‌های روشن و امید در حرکت خواهد بود و یأس و ناامیدی و خودکشی، وارد قلعه امیدواری آن نخواهد شد.

معرفت، ما را آماده ظهور می‌کند

هرچه شناخت افراد جامعه درباره امام‌مهدی (عج) بیشتر شود، عشق و محبت به حضرت هم در آنها بیشتر خواهد شد و هرچه این عشق، عمق و افزایش بیابد، اطاعت از حضرت بیشتر و زمینه ظهور فراهم‌تر می‌شود. مردمی که منتظر دولت کریمه و اجرای عدالت و دیگر ارزش‌های اخلاقی‌اجتماعی‌انسانی در آن هستند، تلاش می‌کنند آن ارزش‌ها را به قدر توان در عصر غیبت هم اجرا کنند و همین، زمینه را برای گسترش فضایل و ارزش‌ها در جامعه فراهم می‌کند.

جامعه منتظر، عدالت‌خواه است

جامعه‌ای که دغدغه رسیدن به عدالت مهدوی را دارد و آرمانش، تحقق عدالت در همه عالم و نابودی ظلم و ستم و پایان جنگ و ترور است، خود هم مسیر عدالت‌خواهی را در پیش می‌گیرد؛ برای همین هم منتظران امام‌مهدی (عج) عدالت‌خواه هستند و زیر بار ظلم نمی‌روند یا همین شیوه نهضت‌های آزادی‌بخش و انقلاب‌ها و جنبش‌های انسانی را در پیش می‌گیرند؛ چنان‌که انقلاب اسلامی ایران با نگاه به انقلاب جهانی مهدوی شکل گرفت و پیروز شد.

مهدویت؛ بخش مهم هویت شیعی

شناخت امام‌زمان (عج) از بعد تاریخی، سابقه‌ای طولانی و اهمیت بسیار دارد؛ چراکه از روز غدیر خم که پیامبر (ص)، امیرالمؤمنین امام‌علی (ع) را به‌عنوان جانشین خود معرفی کردند، نکات بسیاری در معرفی امام‌مهدی (عج) و ظهور در خطبه غدیر آمده است. علاوه‌بر این، روایات متعددی از ائمه اطهار (ع) درباره ابعاد شناخت و نسب و انتظار برای ظهور حضرت بقیه‌ا... الاعظم (عج) برای ما بر جای مانده است. تاریخ شیعه نشان می‌دهد که بخش مهمی از هویت تشیع، مهدویت و انتظار ظهور امام‌مهدی (عج) است.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->